آخرین عناوین

١١٠ هزار مسافر در دور نخست تعطیلات نوروزی در استان سمنان اسکان یافتند
۹ هزار مسافر نوروزی از اسکله‌های تفریحی گلستان استفاده کردند
نخستین اتوبوس سیار خون‌گیری تحویل انتقال خون گلستان شد
قلعه عقاب‌ها در انتظار جام قهرمانی بسکتبال آسیا
دومین اردوی تیم ملی هندبال جوانان دختر کشور در شاهرود
کاستی‌های ورزشگاه وحدت آستارا برطرف می‌شود
تلاش کم نظیر وزنه‌برداران گیلانی با کسب ۲۹ مدال در سال گذشته
چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان هزینه‌های درمانی زوج‌های نابارور گیلان پرداخت شد
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
حوادث رانندگی در جاده های گیلان ۹ کشته برجای گذاشت
۲۸ هزار و ۵۲۳ نفر در مدارس گیلان اسکان یافتند
گام مهم تامین اعتبار تکمیل سالن ورزشی نور برداشته شد
مشکلات ۶۵ واحد تولیدی دردادگستری مازندران گره گشایی شد
عرضه بنزین ۱۴ درصد افزایش داشت
زخم کندوان ؛ چالش سقوط سنگ و کمبود امکانات پلیس راهی
حرکت تُند مازندران بر روی ریل بیماری کووید ۱۹
متوسط نرخ تورم مازندران از میانگین کشوری بالاتر است
بازدیدچهار میلیون و و ۳۲۷ هزار و ۲۷۴ نفر از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری مازندران
فیلم داستانی « نابرده گنج» در ساری به پایان رسید
کد خبر: 5667 1393/05/27  


ماده ای خطرناکتر از پالم در شیر/سکوت وزیر بهداشت!


در ماجراهای اخیر و صحبت های وزیر بهداشت مبنی بر استفاده از روغن پالم که ابتدا از شیرهای پرچرب شروع شد، آن چه کمتر مورد توجه قرا گرفته کاهش مصرف روزانه شیر در جامعه ایران است. محصولات تاریخ گذشته ای که روی دست فروشنده ها مانده صحت این گفته را تائید می کند.

پیام نو: در ماجراهای اخیر و صحبت های وزیر بهداشت مبنی بر استفاده از روغن پالم که ابتدا از شیرهای پرچرب شروع شد، آن چه کمتر مورد توجه قرا گرفته کاهش مصرف روزانه شیر در جامعه ایران است. محصولات تاریخ گذشته ای که روی دست فروشنده ها مانده صحت این گفته را تائید می کند.
اما این شائبه پیش از پالم هم وجود داشت؛ وجود موادی دیگر با مصارف غیر خوراکی در شیر و حالا چیزی که بدتر و بسیار خطرناک تر از روغن پالم است؛ آنتی بیوتیک ها.

به گزارش خبرنگار پیام نو نائب رئیس جامعه دامپزشکان ایران می گوید؛ وزارت بهداشت هیچ کنترلی بر وجود آنتی بیوتیک در شیر دام ندارد. به گفته پیام محبی، زمانی که دام بیمار می شود برای درمان او از آنتی بیوتیک استفاده می شود. دامی که آنتی بیوتیک مصرف کرده تا مدت مشخصی نباید از شیر او استفاده کرد.
این کارشناس با تاکید بر این نکته که مضرات وجود آنتی بیوتیک در شیر بسیار بیشتر از موادی نظیر روغن پالم است می گوید؛ وجود آنتی بیوتیک در شیر می تواند مشکلات بیولوژیکی بسیاری را در جامعه به وجود بیاورد؛ میکروب ها مقاوم می شوند و چنین میکروبی را هیچ دارویی نمی تواند درمان کند نظیر “سل مقاومی” که در حال حاضر درمانی برای آن وجود دارد و در نهایت به مرگ بیمار منتهی می شود.
محبی در گفتگو با پیام نو با اشاره به این نکته که سرانه مصرف لبنیات توسط مردم ایران حتی اگر روغن پالم هم در آن نباشد به طور متوسط پایین است، به مضرات و آسیب هایی که در اثر مصرف نکردن لبنیات متوجه جامعه ایران می شود اشاره می کند و می گوید؛ تاثیر بد صحبت های وزیر بهداشت نه تنها مشکلی را حل نکرده بلکه مشکلی هم به مشکل های قبلی اضافه کرده است. او معتقد داست که اگر یک یا چند نفر مرتکب انجام تخلفی شده اند وزیر نباید با ندانم کاری، اشتباه در نحوه مطرح کردن این مسئله و رها کردن آن به امان خدا، همه تولیدکننده های شیر و لبنایت را زیر سوال ببرد.
او با اشاره به مشکلاتی که گهگاه در حوزه لبنیات سبب ایجاد تشویش و نگرانی اذهان عمومی می شود و ارجاع ریشه این مشکلات به کارکردهای ناصحیح وزارت بهداشت، یکی از علل مهم در بروز تخلفات از سوی دامداران یا کارخانه های تولیدکننده لبنیات را تعزیری کردن نرخ این محصولات می داند و معتقد است؛ با تعزیری کردن نرخ قیمت ها غیرمستقیم به تولیدکننده ها می گوییم که هر طور می خواهند تولید کنند فقط باید مقدار مشخصی محصول داشته باشند بنابراین زمانی که فروشنده از فروش محصلاتش سود نداشته باشد به فکر بالا بردن کمیت به جای کیفیت می افتد حال چه با پالم باشد یا وایتکس(مواد سفیدکننده و ضدعفونی کننده شیمیایی) برای کم کردن بار میکروبی شیر.
به اعتقاد نائب رئیس جامعه دامپزشکان ایران با این تفاسیر به نظر می رسد داستانی که وزیر بهداشت صفحه اول آن را ورق زده است سری دراز دارد؛ جنجال و حاشیه ای که شاید  پشت آن داستان های دیگری بوده اند و با این اتفاق نادیده گرفته شده اند.

ایمیل مستقیم

info@shomaleemrooz.ir

نظرات خوانندگان

شماره پیامک:

 


ارسال نظر:

نام: پست الکترونیکی:

متن پیام: