آخرین عناوین

١١٠ هزار مسافر در دور نخست تعطیلات نوروزی در استان سمنان اسکان یافتند
۹ هزار مسافر نوروزی از اسکله‌های تفریحی گلستان استفاده کردند
نخستین اتوبوس سیار خون‌گیری تحویل انتقال خون گلستان شد
قلعه عقاب‌ها در انتظار جام قهرمانی بسکتبال آسیا
دومین اردوی تیم ملی هندبال جوانان دختر کشور در شاهرود
کاستی‌های ورزشگاه وحدت آستارا برطرف می‌شود
تلاش کم نظیر وزنه‌برداران گیلانی با کسب ۲۹ مدال در سال گذشته
چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان هزینه‌های درمانی زوج‌های نابارور گیلان پرداخت شد
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
حوادث رانندگی در جاده های گیلان ۹ کشته برجای گذاشت
۲۸ هزار و ۵۲۳ نفر در مدارس گیلان اسکان یافتند
گام مهم تامین اعتبار تکمیل سالن ورزشی نور برداشته شد
مشکلات ۶۵ واحد تولیدی دردادگستری مازندران گره گشایی شد
عرضه بنزین ۱۴ درصد افزایش داشت
زخم کندوان ؛ چالش سقوط سنگ و کمبود امکانات پلیس راهی
حرکت تُند مازندران بر روی ریل بیماری کووید ۱۹
متوسط نرخ تورم مازندران از میانگین کشوری بالاتر است
بازدیدچهار میلیون و و ۳۲۷ هزار و ۲۷۴ نفر از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری مازندران
فیلم داستانی « نابرده گنج» در ساری به پایان رسید
کد خبر: 5897 1393/06/09  


ترکمنستان به موسیقی مازندران دیپلم افتخارداد


پنجمین فستیوال موسیقی و آواز ترکمنستان با حضور 25 گروه موسیقی از 14 کشور آسیایی در آوازه ، منطقه‌ای در عشق‌آباد ترکمنستان برگزار شد

پنجمین فستیوال موسیقی و آواز ترکمنستان با حضور 25 گروه موسیقی از 14 کشور آسیایی در آوازه ، منطقه‌ای در عشق‌آباد ترکمنستان برگزار شد و گروه تبری متشکل از سید جلال، عباد، حمزه و جابر محمدی، سبحان‌الله چوپانی و اصغر اسحاقی به همراه گروه حرکات آیینی جایلان از خراسان شمالی، به این فستیوال دعوت شدند.
گروه موسیقی ایران و ازبکستان در مراسم اختتامییه به عنوان گروه‌های برتر انتخاب شدند.

 

 

برای نخستین بار بود که یک گروه موسیقی از ایران در این فستیوال شرکت می‌کرد. گروه تبری، حضور خود در این فستیوال را مرهون تلاش‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات جمهوری اسلامی می‌داند و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، می داند.
جلال محمدی آهنگساز و سرپرست این گروه مهم‌ترین دستاورد این جشنواره را شناساندن نام ایران در بین اقوام مختلف آسیایی می داند.
وی می گوید:« بخشی از فرهنگ، موسیقی و حرکات آیینی ایران برای این کشورها به نمایش گذاشته شد. ما در این مراسم نتوانستیم حرکات آیینی مازندرانی را اجرا کنیم. مازندران 13 مورد حرکت آیینی دارد. با هنرمندان کشورهای دیگر ارتباط برقرار کردیم و با موسیقی و سازهای همدیگر بیشتر آشنا شدیم. سازهای ما منحصر به فرد بود و همچنین تم موسیقی ما هم یکنواخت نبود. شاید تصور برخی از این کشورها این گونه بود که ایران با موسیقی مخالف است، اما حضور ما در این جشنواره، مهر باطلی بر این تصور زد. مسئولان این فستیوال، بیشترین انرژی خود را بر تعامل بین گروه‌ها گذاشته بودند. موسیقی مازندران سردمدار موسیقی محلی ایران در این جشنواره بود. به این نتیجه رسیدیم که در مازندران چه اندازه اصوات خوانندگی متفاوت وجود دارد، چون اغلب این کشورها یک تم موسیقایی داشتند. موسیقی مازندران تنوع خاصی دارد و جنس صداهای مختلفی در استان داریم.»
حمزه محمدی نیز در باره این رویداد می گوید:« آرزو دارم در کشور ما فرصتی به وجود بیاید تا جشنواره‌های بین‌المللی موسیقی را برگزار کنیم و مازندران هم میزبان باشد. هیچ ایرادی ندارد که به بخش حرکات آیینی نپردازیم و فقط جشنواره موسیقی باشد، چون ما در کشور خودمان در چهارچوب خاصی زندگی می‌کنیم و با حفظ موازین دینی و ملی می‌توان این جشنواره در کشور هم برگزار کرد. این جشنواره‌ها می‌تواند تاثیر مستقیم در جذب گردشگر، بهبود روابط خارجی و ارزآوری داشته باشد و کشور ترکمنستان با هوشمندی، این جشنواره را برگزار کرد. اغلب هنرمندان حاضر در جشنواره می‌گفتند باز هم به این شهر سفید سفر می‌کنیم. وقتی کشور ما در حال بهبود روابط خارجی است، راه موسیقی می‌تواند به این دوستی با کشورها کمک کند.»

ایمیل مستقیم

info@shomaleemrooz.ir

نظرات خوانندگان

شماره پیامک:

 


ارسال نظر:

نام: پست الکترونیکی:

متن پیام: