آخرین عناوین

١١٠ هزار مسافر در دور نخست تعطیلات نوروزی در استان سمنان اسکان یافتند
۹ هزار مسافر نوروزی از اسکله‌های تفریحی گلستان استفاده کردند
نخستین اتوبوس سیار خون‌گیری تحویل انتقال خون گلستان شد
قلعه عقاب‌ها در انتظار جام قهرمانی بسکتبال آسیا
دومین اردوی تیم ملی هندبال جوانان دختر کشور در شاهرود
کاستی‌های ورزشگاه وحدت آستارا برطرف می‌شود
تلاش کم نظیر وزنه‌برداران گیلانی با کسب ۲۹ مدال در سال گذشته
چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان هزینه‌های درمانی زوج‌های نابارور گیلان پرداخت شد
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
حوادث رانندگی در جاده های گیلان ۹ کشته برجای گذاشت
۲۸ هزار و ۵۲۳ نفر در مدارس گیلان اسکان یافتند
گام مهم تامین اعتبار تکمیل سالن ورزشی نور برداشته شد
مشکلات ۶۵ واحد تولیدی دردادگستری مازندران گره گشایی شد
عرضه بنزین ۱۴ درصد افزایش داشت
زخم کندوان ؛ چالش سقوط سنگ و کمبود امکانات پلیس راهی
حرکت تُند مازندران بر روی ریل بیماری کووید ۱۹
متوسط نرخ تورم مازندران از میانگین کشوری بالاتر است
بازدیدچهار میلیون و و ۳۲۷ هزار و ۲۷۴ نفر از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری مازندران
فیلم داستانی « نابرده گنج» در ساری به پایان رسید
کد خبر: 6392 1393/07/08  


مرد پرتلاطمی که آرام گرفت


بیگدلی از حیث انتشار آثارش جوانمرگ و دیر شناخته شد/ همواره نگران نانوشته‌ها و کارهای ناتمامش بود/ به قلم ایمان داشت و قلم برای او به منزله‌ی نفس بود.

بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران، نشست «روایت آرام » را به مناسبت بزرگداشت زنده‌یاد احمد بیگدلی برگزار کرد. 

مرد پرتلاطمی که آرام گرفت

به گزارش خبرنگار ایلنا‎ مهدی قزلی(مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی) مهمترین خصلت احمد بیگدلی را آرام بودن او نامید و گفت: بیگدلی مردی آرام بود که سکوتش با فعالیت همراه بود و در سطح بالایی از ادبیات قرار گرفته بود که من خواندن تمام آثار ایشان را به شما توصیه می‌کنم.

محمدرضا بایرامی با اشاره به اینکه به دلیل علاقه حضور در این بزرگداشت دو سفر مهم خود را لغو کردم، گفت: باعث تأسف است که این اتفاق فرصتی را از ما و از خود ایشان ستاند. بیگدلی همواره نگران نانوشته‌ها و کارهای ناتمامش بود که این نگرانی روز به روز بیشتر می‌شد.

وی ادامه داد: بیگدلی معلمی اهوازی، آرام، کم حرف و کم ارتباط بود و آرامش و تکیه‌گاه درونی محکمی داشت و مانند همه نبود. با وجود علاقه‌ی زیادی که به ارتباط با ایشان داشتم‎ نتوانستم زیاد با او صمیمی شوم و به نظرم لقب مرد آرام‎ روایت کاملا شخصیت او را بازگو می‌کند.

بلقیس سلیمانی(نویسنده) نیز در این نشست‎؛ یاد آن مرحوم را گرامی داشت و بیان کرد: سال‌ها پیش نقدی تند بر کتاب ایشان نوشتم و او با کمال نرمی با من رفتار کرد. چند سال بعد بیگدلی نقدی بر کتاب من نوشت که کاملا منصفانه و به‌جا و به دور از مقابله به مثل بود.

سلیمانی ادامه داد: بیگدلی در 69 سالگی فوت کرد اما از حیث انتشار آثارش جوانمرگ؛ و دیر شناخته شد که این درسی برای مسئولان است و کاری از دست ما برنمی‌آید. پس بیایید به خاطر ادبیات به یاری هم بشتابیم. احمد بیگدلی زندگی بسیار سختی داشت و خیلی از آثارش دیده نشد. مانند خیلی نویسندگانی که در شهرستان‌ها می‌نویسند؛ ناشناخته هستند. او در حوزه‌های دیگر ازجمله سینما و تئاتر نیز فعالیت داشت.

اردشیر صالحپور نیز درباره‌ی فعالیت‌های احمد بیگدلی در زمینه‌ی تئاتر سخن گفت: احمد بیگدلی مرد پرتلاطمی بود که آرام گرفت و مردم او را بعد از مرگش باور کردند. تنها گناهش شهرستانی بودنش بود و آنطور که می‌بایست شناخته نشد. او همواره غم نان شب را داشت و به دلیل بی‌پولی مجبور به مهاجرت به روستاها بود.

صالحپور ادامه داد: بیگدلی به قلم ایمان داشت و قلم برای او به منزله‌ی نفس بود و بدون نوشتن نمی‌توانست زندگی کند. نوشتن برایش یک وظیقه محسوب می‌شد. نمایش «تا عمق ماسه‌ها»، «دالو» و «مهری» از آثار برجسته‌ی ایشان است که جزو بهترین نمایشنامه‌ها محسوب می‌شود. من افتخار شاگردی ایشان را داشتم و در بیشتر نمایشنامه‌ها کنار ایشان بودم. ما باید قدر و منزلت او را بدانیم و فراموش نکنیم که بیگدلی هنوز زنده، و قلمش همواره قابل حرمت است.

در این نشست مرشدی؛ کتاب مگر چراغی بسوزد نوشته‌ی مرحوم بیگدلی را بازخوانی کرد و فیلم مردان خاکستری به کارگردانی امیرشهاب رضویان با بازی احمد بیگدلی به نمایش گذاشته شد. قباد آذرآیین نیز متنی با موضوع گپ و گفت میان احمد بیگدلی با داستان آخرش را خواند و قطعه‌ای کوتاه از داستانخوانی با صدای آن مرحوم پخش شد. وکیل خانوادگی مرحوم بیگدلی نیز از وضعیت آثار منتشر شده و نشده‌ی وی سخن گفت.

ایمیل مستقیم

info@shomaleemrooz.ir

نظرات خوانندگان

شماره پیامک:

 


ارسال نظر:

نام: پست الکترونیکی:

متن پیام: