آخرین عناوین

١١٠ هزار مسافر در دور نخست تعطیلات نوروزی در استان سمنان اسکان یافتند
۹ هزار مسافر نوروزی از اسکله‌های تفریحی گلستان استفاده کردند
نخستین اتوبوس سیار خون‌گیری تحویل انتقال خون گلستان شد
قلعه عقاب‌ها در انتظار جام قهرمانی بسکتبال آسیا
دومین اردوی تیم ملی هندبال جوانان دختر کشور در شاهرود
کاستی‌های ورزشگاه وحدت آستارا برطرف می‌شود
تلاش کم نظیر وزنه‌برداران گیلانی با کسب ۲۹ مدال در سال گذشته
چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان هزینه‌های درمانی زوج‌های نابارور گیلان پرداخت شد
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
فروش نوروزی صنایع دستی گیلان ۷۰ درصد افزایش یافت
حوادث رانندگی در جاده های گیلان ۹ کشته برجای گذاشت
۲۸ هزار و ۵۲۳ نفر در مدارس گیلان اسکان یافتند
گام مهم تامین اعتبار تکمیل سالن ورزشی نور برداشته شد
مشکلات ۶۵ واحد تولیدی دردادگستری مازندران گره گشایی شد
عرضه بنزین ۱۴ درصد افزایش داشت
زخم کندوان ؛ چالش سقوط سنگ و کمبود امکانات پلیس راهی
حرکت تُند مازندران بر روی ریل بیماری کووید ۱۹
متوسط نرخ تورم مازندران از میانگین کشوری بالاتر است
بازدیدچهار میلیون و و ۳۲۷ هزار و ۲۷۴ نفر از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری مازندران
فیلم داستانی « نابرده گنج» در ساری به پایان رسید
کد خبر: 6748 1393/07/28  


سیاسیون شهرستانی سنگ صبور مرکزنشین‌ها


مرکزنشینان سیاسی در چه جایگاهی تعریف می‌شوند و نسبت آنها به فعالان سیاسی در استان‌های دیگر چیست؟ این سوالی است که پاسخ آن مغفول مانده است که البته پاسخ آن را بسیاری می‌دانند اما شاید شهامت و جسارت بیان آن را نداشته باشند.

علی زمانی: مرکزنشینان سیاسی در چه جایگاهی تعریف می‌شوند و نسبت آنها به فعالان سیاسی در استان‌های دیگر چیست؟ این سوالی است که پاسخ آن مغفول مانده است که البته پاسخ آن را بسیاری می‌دانند اما شاید شهامت و جسارت بیان آن را نداشته باشند. محرومیت از برخی امکانات در شهرهای دور از پایتخت را نمی‌توان منکر شد؛ رویه‌ای که نه‌تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورهای جهان هم حاکم است اما این کمبود و محرومیت که موضوع این گزارش است در حیطه امکاناتی مانند آب، برق و بازسازی و... تعریف نمی‌شود بلکه نادیده گرفته شدن تاثیرات فعالیت‌های سیاسیون در شهرستان‌ها محل بحث است. سال‌های سال است که سیاسیون شهرستان‌ها در آستانه هر انتخاباتی فعالیت‌های خود را همزمان و شاید هم زودتر از پایتخت آغاز می‌کنند با این تفاوت که آنها مطمئن هستند سهمی در دست یافتن به امکانات و تسهیلات به سبب این تلاش‌ها نخواهند داشت و تنها لبخند زائیده از پیروزی یا اشک متاثر از شکست نصیب آنها می‌شود. به‌راستی برای فعالان سیاسی شهرستان‌ها چه کاری انجام شده است؟ این سوالی است که هر دو جناح سیاسی کشور باید به آن پاسخ دهند و بگویند چرا برخی از آنها به چشم یک بنر تبلیغاتی از فعالان سیاسی شهرستان‌ها استفاده و پس از پیروزی، آنها را فراموش می‌کنند. شاید دولتمردان دهم و نهم بگویند سفرهای استانی پاسخی به تلاش فعالان سیاسی در استان‌ها بوده است اما به‌راستی چگونه می‌توان این ادعا را با کارشکنی در مسیر خواست جوانانی که مثلا مجوز تاسیس یک حزب را می‌خواستند، قبول کرد. سیاسیونی که در زمان انتخابات به شهرستان‌های مختلف می‌روند و فریاد اهمیت رای شهرستان‌ها را سر می‌دهند، آیا حاضر هستند که پس از پیروزی باز هم به همان جمع بروند و بازهم همان وعده‌ها را تکرار کنند؟ به‌طور قطع بسیاری از آنها سرمست از گرفتن پست و مقام اصلا به خاطر نمی‌آورند که به کدام شهرستان سفر کرده بودند چه برسد به اینکه وعده‌های انتخاباتی را در خاطر داشته باشند! حالا انتخابات مجلس در پیش است و این‌بار هم به‌طور طبیعی شاهد سرازیرشدن فعالان سیاسی مرکزنشین به شهرستان‌ها برای تبلیغ کاندیدای آن شهرستان در لیست انتخاباتی هستیم و خود کاندیدا هم وعده‌هایی خواهد داد که بسته به شیفته پایتخت شدن! به آن وعده‌ها عمل خواهد کرد.
 شهرستان در نظر روسای‌جمهور
یکی از دلایل رای‌آوری سیدمحمد خاتمی و محبوبیت او شعار «ایران برای همه ایرانیان» بود. استقبال از این شعار نه‌تنها بخاطر علاقه به شخص بلکه با هدف نشان دادن رضایت از اهمیت دادن به شهرستان‌ها بود. در دولت آیت‌ا... ‌هاشمی که دولت سازندگی بود، دولتمردان بیش از سایر همتایان خود در دولت‌های بعدی به شهرستان‌ها رفت‌وآمد داشتند و از نزدیک با مشکلات آنها آشنا می‌شدند چون برنامه آن دولت ساختن و ترمیم مشکلات و خرابی‌های ناشی از جنگ تحمیلی بود. دولت خاتمی هم در ابتدا به شهرستان‌ها اهمیت زیادی داد و سفرهایی به استان‌های مختلف داشت که به‌تدریج با رو به اتمام بودن این دولت تعداد سفرها هم کاهش یافت به‌ویژه در سال‌های نهایی که برخی غیردولتی‌ها با توجه به پایان دوره ریاست‌جمهوری خاتمی، دیگر ضرورتی برای جلب نظر مردم نمی‌دیدند که همین کم‌توجهی شاید دلیل نتیجه‌ای شد که در انتخابات 84 همگان شاهد آن بودند. احمدی‌نژاد در آن انتخابات توجه خود را معطوف مردم شهرستان‌ها کرد و مردم که دیگر حضور اصلاح‌طلبان را در شهرهای خود فراموش کرده بودند به شعارهای او دل بستند به‌ویژه سفرهای استانی را که آغاز کرد صدها وعده در مدت کوتاهی در مرکز استان‌ها تصویب می‌شد. با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، حجت‌الاسلام روحانی هم توجه به شهرستان‌ها را مدنظر قرار داد و سفرهای استانی را آغاز کرد اما دیگر خبری از مصوبات دوساعته نبود و به نظر می‌رسید این دولت نمی‌خواهد مسیر دولت قبل را ادامه دهد. 
 دستیار رئیس‌جمهور چه گفت؟
دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌ها گفت: ما باید این واقعیت را قبول کنیم که تحلیل اصلاح‌طلبان و فعالین سیاسی استان‌ها بهتر از دوستان مرکزنشین بوده و ضرورت اتحاد را خیلی خوب درک کرده بودند. حجت‌الاسلام علی یونسی در دیدار با جوانان اصلاح‌طلب کردستان افزود: کردستان و در کل مناطق قومی و مذهبی، گرایشات اصلاح‌طلبی دارند و در ایام انتخابات تلاش زیادی از جانب رقبا جهت جذب آرای این مناطق صورت گرفت و هزینه‌های زیادی صرف شد که بی‌نتیجه ماند. 
 
وی با اشاره به اینکه در برخی از روستاهای کردستان شاهد رای صددرصدی مردم به دکتر روحانی بودیم، اذعان کرد: ما باید این واقعیت را قبول کنیم که تحلیل اصلاح‌طلبان و فعالین سیاسی استان‌ها بهتر از دوستان مرکزنشین بود و ضرورت اتحاد را خیلی خوب درک کرده بودند. یونسی تصریح کرد: متاسفانه رقبا الان هم ساکت ننشسته و در بسیاری از موارد کارشکنی می‌کنند. وی اظهار کرد: مردم با واقع‌بینی به روحانی رای دادند و ما همچنان با‌‌ همان حساسیت دوران انتخابات مشغول کار برای استقرار تفکر اصلی آقای روحانی که‌‌ همان اعتدال است، هستیم. 
 
دستیار ویژه رئیس‌جمهور افزود: باید گفت شرایط ایده‌آل نیست چراکه عدم موفقیت آقای روحانی عدم موفقیت‌هاشمی، خاتمی و همه اعتدالگرایان و اصلاح‌طلبان است. یونسی در ادامه گفت: ما جهت استقرار گفتمان اعتدال و از بین رفتن تنگ‌نظری‌ها و تک‌محوری‌ها و افتادن کشور در مسیر توسعه نیاز به مجلس اعتدالگرا و همراه دولت داریم. وی بیان کرد: در گفتمان اعتدال بین ترک، کرد و لر فرقی وجود ندارد و برای همه شهروندان ایرانی حق مساوی قائل هستند. 
 
این چیزی است که قانون و شرع به آن اشاره دارد و جامعه هم به‌شدت به آن نیازمند است. یونسی در ادامه افزود: رئیس‌جمهور مطمئناً پیگیر اجرایی شدن بیانیه 10ماده‌ای اقوام است و کرد‌ها هرجا باشند ایرانی هستند و این مورد تائید همه مسئولین نظام اسلامی است. وی در پایان سخنان خود گفت: اولویت دولت توسعه مناطق کمتر برخوردار مانند کردستان بوده و امید است در سفر ریاست محترم جمهور به کردستان بسیاری از این موارد مشخص و رفع شود.

ایمیل مستقیم

info@shomaleemrooz.ir

نظرات خوانندگان

شماره پیامک:

 


ارسال نظر:

نام: پست الکترونیکی:

متن پیام: